close
Huis & Tuin

Hoe watervlekken te verwijderen

Wanneer hard water verdampt, laat het de minerale sporen van calcium en magnesium achter die vervolgens stollen. Hierdoor blijven knapperige, geel / witte krijtachtige vlekken achter op metaal, porselein (zoals toiletpotten, kuipen en gootstenen) en tegels. Bovendien, wanneer ijzer (vaak aanwezig in sommige kraanwater) combineert met hard water, is het eindresultaat roestvlekken.

Voor zware watervlekken kunnen schoonmaakproducten nodig zijn die krachtige chemicaliën bevatten, zoals zoutzuur. Maar probeer een oplossing van witte azijn voordat u genoegen neemt met chemicaliën.

Minerale afzettingen zijn alkalisch van aard (ze hebben een pH hoger dan 7), dus het gebruik van een zure stof (waarvan de pH lager is dan 7) zal deze vlekken verzachten en uiteindelijk oplossen.

Hardwatervlekken uit kranen verwijderen

Verzamel de volgende materialen voordat u hardwatervlekken uit uw kranen verwijdert.

Week een of meer lappen in witte azijn.

Leg deze vodden op of wikkel ze om de getroffen gebieden. Zet indien nodig vast met elastiekjes. Laat de doek ongeveer een uur staan.

Na een uur zijn de minerale afzettingen losgeraakt of opgelost.

Schrob de resterende vlekken weg met een spons (een oude zal het doen).

Veeg het oppervlak af met een schone handdoek.

Hoe hard watervlekken uit een toiletpot te verwijderen

Deze oplossingen voor witte azijn werken ook voor toiletpotten. In dit geval zijn echter extra stappen nodig.

Draai het water dicht.

Spoel het toilet door totdat de kom leeg is.

Bekleed de toiletpot met in azijn gedrenkte lappen (of papieren handdoeken) en laat ze een paar uur staan. Als de vodden of keukenpapier uitdrogen, giet er dan voldoende azijn op om te verzadigen.

Na het verwijderen van de vodden, schrobt u de resterende plekken weg met een toiletpotborstel.

Zet het water aan en spoel om te spoelen.

Hoe hard watervlekken te voorkomen

Als je hard water in huis hebt, zullen vlekken opnieuw verschijnen als er geen maatregelen worden genomen om ze te voorkomen.

Droog uw nieuw gespoelde oppervlakken zo snel mogelijk na gebruik af. Door het water op natuurlijke wijze te laten verdampen, kom je uiteindelijk weer bij af.

Voer om de twee weken wat onderhoud op basis van azijn uit – dit zorgt voor kleine minerale afzettingen en vermijdt het gebruik van agressieve chemicaliën helemaal.

admin

The author admin

Leave a Response