close
Huis & Tuin

Hoe te decoreren in eigentijdse stijl

Als je in huisdecoratie houdt van dingen die modern zijn en graag bij de stijlen van het moment passen, ben je een volgeling van de hedendaagse stijl. Hoewel soms wordt gedacht dat “moderne” interieurs koud en minimalistisch zijn, zijn moderne interieurs in de huizen van vandaag comfortabel en gastvrij zonder rommelig en donker te zijn.

Gebruik van kleur

Neutralen, zwart en wit zijn de belangrijkste kleuren in interieurs in eigentijdse stijl. Zwart wordt vaak gebruikt voor het aarden en definiëren van een kamer in eigentijdse stijl. Het palet is vaak geponst en geaccentueerd met heldere en gedurfde kleuren die tegen neutrale kleuren spelen.

Meubels in eigentijdse stijl

Meubelstukken moeten een gedurfd statement maken, maar tegelijkertijd eenvoudig en overzichtelijk zijn, zonder rondingen of decoratie. Gladde, schone, geometrische vormen zijn essentieel. Gestoffeerde meubels dragen vaak zwarte, witte of andere neutrale tinten en gebruiken de natuurlijke vezels van wol, katoen, linnen, zijde, jute om een ​​textuureffect te creëren. Kussens in strakke geometrische vormen voegen een vleugje kleur en textuur toe.

Vloeren

Vloeren in een huis in eigentijdse stijl moeten kaal en glad zijn, met hout, tegels of vinyl. Als je wat tapijt moet gebruiken voor een goede beheersing of warmte, kies dan voor commerciële kwaliteiten. Voeg kleur en textuur toe met effen of geometrische tapijten.

Andere ontwerpelementen

Royaal gebruik van metaal, steen en ondoorzichtig of helder glas werkt goed in een kamer die is ingericht in een eigentijdse stijl. Om de ruimte te verzachten en op te warmen, gebruikt u sterk gestructureerde stoffen in effen kleuren voor raambekleding, kussens of vloerkleden.

Kleurrijke, kieskeurige prints moeten worden vermeden, omdat ze de eenvoudige ruimte verwarren die de sleutel is tot een huis in eigentijdse stijl. Tweekleurige prints werken goed.

admin

The author admin

Leave a Response